Proteïnesnack 1: Yoghurtijs met banaan - een extra verfrissend tussendoortje

Wanneer het kwik de hoogte in schiet of wanneer je na een intensieve work-out ongetwijfeld zin hebt in een extra verfrissend tussendoortje dat het behoud van de spiermassa ondersteunt1, kies dan voor deze frisse, zachte en proteïnerijke snack op basis van HiPRO proteïnerijke yoghurt en stukjes banaan recht uit de vriezer!

Een tussendoortje dat klaar is in een handomdraai. Snijd de dag voordien een banaan in schijfjes en plaats ze vervolgens in een zakje of potje in de diepvries.

De volgende dag hoef je na je work-out enkel nog het volgende te doen:

  • de banaanschijfjes uit de diepvries te halen en in de blender plaatsen;
  • 150 g HiPRO yoghurt met vanillesmaak toevoegen,
  • het geheel mixen en in een kom gieten,
  • een topping naar keuze toevoegen, zoals amandelstukjes, zwarte sesamzaadjes of vers seizoensfruit … Laat je verbeelding de vrije loop!
Protein snack 1 banana and black sesame milk smoothie bowl

Proteïnesnack 2: zelfgemaakte granola - zo klaar tijdens je 'meal prep'

Met granola geef je elke snack dat tikkeltje extra. Het past als geen ander bij yoghurt, én je kan het tot wel een maand bewaren. Bovendien kan je de granola eenvoudigweg zelf maken tijdens je wekelijkse ‘meal prep’. Klaar?

Voor (ongeveer) één liter granola – acht porties:

Neem een kom en meng:

  • 300 g granen (voornamelijk havervlokken)
  • 100 g amandelstukjes
  • 50 g pompoenpitten
  • 50 g sesamzaad (of hazelnoten, pindanoten, walnoten, pistachenoten, pijnboompitten enz.).
Homemade granola ingredients with copy space for text

Plaats een pannetje op het vuur om de stroop te bereiden: voeg drie eetlepels honing (of ahornsiroop, confituur enz.), twee eetlepels plantaardige olie (bijvoorbeeld kokos- of notenolie) en een snuifje zout toe.

Laat het geheel langzaam opwarmen tot een homogene stroop. Je kan ook een druppeltje vanille-extract toevoegen. Meng vervolgens de stroop goed onder de granen, zaden en noten. Giet het geheel uit op een bakplaat met bakpapier.

Plaats de bakplaat 25 minuten in de oven op 140 °C (20 minuten in een heteluchtoven) en roer geregeld om, tot je een goudbruine mix hebt.

Haal de bakplaat uit de oven en laat de granola afkoelen. Voeg nog wat gedroogd fruit (rozijn, aardbei, abrikoos, banaan, appel), stukjes fondantchocolade, geraspte kokos enz. toe. Laat het geheel volledig afkoelen voor een krokant resultaat!

 

Je kan de granola drie à vier weken in een pot bewaren.

 

Ontdek hoe lekker jouw huisgemaakte granola is in combinatie met proteïnerijke HiPRO. Een heerlijke snack rijk aan proteïnen!

Hou je meer van granolarepen?

Maak dan een dikkere stroop: één kopje dadelpuree (ontpit de dadels, hak ze fijn en kook ze in een pannetje met een half kopje water en een klontje gezouten boter) voor twee kopjes granolabasis. Giet het mengsel op een bakplaat en plaats 25 minuten in de oven. Haal het geheel uit de oven en snijd de granola in repen. Laat minstens 15 minuten afkoelen.

Een granolareep is de ideale huisgemaakte proteïnesnack voor onderweg, heerlijk in combinatie met HiPRO om te drinken, uit brik of fles.

Organic Granola Bar

Proteïnesnack 3: een brownie van kidneybonen! — een zelfgemaakt stukje smulplezier

Zin in een stukje proteïnecake als vieruurtje, maar ga je liever niet voor een overdosis suiker? Dan is een stukje proteïnerijke cake van peulvruchten een uitstekende keuze. Arm aan suiker, en lekker speciaal! In dit recept voor een proteïnesnack vervang je de bloem door zwarte of kidneybonen voor een lager suikergehalte. Bonen hebben bovendien een lage glycemische index. Maar opgelet: smul met mate! Zo kan je langer van deze lekkernij genieten, of je cake met je collega-sportievelingen delen!

Ingrediënten

  • 125 g fondantchocolade
  • 170 g kidneybonen (gekookt of uit blik)
  • 100 ml HiPRO om te drinken met chocoladesmaak
  • 80 g suiker
  • 3 eieren
  • 15 g bakpoeder
  • 60 g amandelmeel
  • 1 snuifje zout
  • 80 g noten
red beans chocolate chips brownie

Laat de bonen uitlekken en mix ze in de blender.

Meng de bonenmix met de HiPRO, de eieren en de suiker.

Voeg de gesmolten chocolade toe (au bain-marie of in de microgolfoven).

Voeg het amandelmeel, het zout en het bakpoeder toe. Meng goed.

Giet het geheel uit op een bakplaat en plaats 25 minuten in de oven op 180 °C.

Haal de bakplaat uit de oven en laat de brownie afkoelen. Verwen je smaakpapillen met deze brownie van kidneybonen.

 

Een origineel recept voor een proteïnesnack als smaakvolle afwisseling, zonder je evenwichtige eetpatroon te verstoren!

Bronnen:

* Ciqual-tabel – nutritionele samenstelling

1 Proteïnen ondersteunen het behoud en de toename van de spiermassa.