Zet uw smartphone in portretmodus
om onze site correct te raadplegen, bedankt!

HiPRO KOPEN
NL |FR |

FAQ

HiPRO is een nieuw merk binnen de verse zuivelcategorie dat door Danone in mei 2020 is gelanceerd. Deze heerlijke nieuwe producten zijn rijk aan proteïnes en bevatten 0% vet en zijn verkrijgbaar in potjes en flessen. HiPRO werd ontwikkeld om “pro-amateur” sporters (een “pro-amateur” is iemand voor wie sport een integraal onderdeel van hun leven is, maar er niet van leeft – we hebben het hier niet over professionele sporters. Een pro-amateur beoefent meerdere malen per week intensief sporten) te voorzien met proteïnerijke producten met een heerlijke smaak. Het huidige assortiment omvat potjes van 160g (bosbessen of vanillesmaak) en drinkbare melkspecialiteiten van 300g (aardbeien-frambozensmaak of citroen-muntsmaak). Dit is nog maar het begin!

BCAA (Branched Chain Amino Acids in het Engels en vertakte keten aminozuren in het Nederlands) beschrijft drie essentiële aminozuren: Leucine, Valine en Isoleucine. Deze aminozuren kunnen niet door het menselijk lichaam worden geproduceerd en moeten daarom door de voeding worden ingenomen.

Wat is het verschil tussen proteïnes en BCAA’s? Eiwitten zijn samengesteld uit 20 verschillende aminozuren, waarvan er 9 niet door het menselijk lichaam kunnen worden aangemaakt en door de voeding moeten worden voorzien. Ze worden essentiële aminozuren genoemd. BCAA’s zijn dus 3 bijzondere essentiële aminozuren (leucine, valine en isoleucine). De rol van BCAA’s in de spierfunctie is bekend. Met name Leucine speelt een rol in de anabole signalering en is in staat om de spiereiwitsynthese te initiëren.

HiPRO in potjes: HiPro is gemaakt van melk en bevat dus van nature lactose. Echter, dankzij de levende fermenten kan yoghurt (en zuivelspecialiteiten zoals HiPro) geconsumeerd worden door de meeste mensen die moeilijkheden hebben om lactose te verteren. Omdat HiPro goed gedraineerd is, bevat het nog minder lactose dan een gewone yoghurt. Wij raden u aan een voedingsdeskundige te raadplegen voor meer details.
HiPRO om te drinken: het product is lactosevrij omdat het proces de lactose verwijdert.

“Whey Protein” zijn proteïnes die van nature aanwezig zijn in melk en yoghurt. “Whey Protein” bevatten, zoals de meeste dierlijke eiwitten, de 9 essentiële aminozuren waaronder BCAA’s.

Ja, u kunt HiPRO elke dag eten als onderdeel van een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. De volksgezondheidsautoriteiten  raden aan om tussen de 250g en 500g zuivelproducten per dag te consumeren met een afwisseling tussen melk, yoghurt en kaas. HiPRO-producten maken deel uit van deze aanbeveling. Merk echter op dat HIPRO-producten een hoog proteïnegehalte bevatten in vergelijking met andere zuivelproducten, waarmee rekening moet worden gehouden in de totale voedingsbalans en in relatie tot lichaamsbeweging. Als u vragen heeft, raadpleeg dan uw arts of zorgverlener.

HiPRO kan door zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven worden geconsumeerd als onderdeel van een evenwichtige en gevarieerde voedingsstijl. Als u vragen heeft, aarzel dan niet om met uw arts te raadplegen.

Diabetes kan verschillende vormen en intensiteiten hebben, dus het is moeilijk om u een antwoord te geven. Daarom nodigen we u uit om het onderwerp te bespreken met uw arts of diëtist.

Ja, alle HiPRO recepten zijn geschikt voor vegetariërs.

Lege plastic flessen en drankkartons kunnen worden weggegooid in de blauwe PMD -zak. Lege plastic potjes kunnen worden weggegooid in de NIEUWE PMD-blauwe zak. Kijk op www.betersorteren.be voor meer informatie over het bestaande sorteersysteem in uw gemeente.

Danone streeft ernaar om alle verpakkingen tegen 2025 recycleerbaar te maken en werkt samen met de “Research & Development”-afdeling en Fost Plus om ervoor te zorgen dat alle verpakkingen effectief worden gerecycleerd.

Help ons te recycleren door goed te sorteren!